Leta i den här bloggen

Sidor

söndag 30 mars 2008

Vår resulterar i sår på lår!

God kväll!

Idag har det varit riktigt underbart ute! Solen var framme hela dagen!! Och som vi njöt...vi tog en långpromenad med Wilma och gick säkert 6-7 km. Fåglarna kvittrade, solen värmde, vi vände kepsarna bak och fram i ett fåfängt försök att få lite färg på nunan ;-), det luktade varmt om jorden, vi hittade en massa tussilago längs dikeskanterna...kort sagt: LJUVLIGT!!!

Sen att jag hade ett stort skavsår i den ena hälen efter gummistövlarna och att Wilma var lite väl kaxig mot Kajsa, hundmodell större, och blev uppläxad av henne, med resultat att Kajsa råkade riva mig på låret så att det började att blöda samtidigt som hon tuktade den lilla...tjaaaa, det känns som om det kvittar!! Det var DEFINITIVT VÅR i luften. Om man sen haltar och det svider på låret efter promenader, det är smällar man får ta ;-)

Två ursöta kandelabrar fick ta plats på skänken. Jag har sett att House Doctor har nästan likadana. Men mina var betydligt billigare än HDs ljusstakar...jag betalade 21 kr!!

De är modell mindre, men icke mindre vackra för det.
I morse blev jag väckt av C som hade gjort ordning en superfrukost till mig. Och inte bara det...det var en massa piller och brustabletter också som jag fick proppa i mig ;-) Han hade varit in på bloggen och hade bestämt sig för att jag ska bli piggare och inte tappa sugen! Det var väl gulligt, säg! Sen att jag kände mig som en pensionär som satt där och knaprade en massa piller...tjaaa, det är också smällar man får ta ;-)
Hoppas ni har haft en bra helg! Kramar/ M

torsdag 27 mars 2008

Bäst och pest!

Jag pallar inte! Försökte göra som Karin och tänka positivt angående snön och den här förbannade kylan...det gick käpprätt åt h-vete!! Vill inte och pallar inte...Fick även en kommentar av samma Karin att man ska proppa i sig D-vitamin för att bli piggare. Det låter bra...jag proppar i mig snart vad som helst!! Orkar inte googla...var finns D-vitamin? Vad ska man äta?

TACK för att ni kommenterar!! Jag gör inte ens det...men jag smyger runt och njuter av era vackra hem. Hjärnan känns som om den är sönderfrusen och jag får inte ur mig något vettigt att skriva...Har varit lite inne på att lägga ner bloggen, för inspirationen tryter. Men jag fortsätter väl ett tag till.

Här kommer bäst- och pestbilder...Vi börjar med pest, för att ni inte ska lämna sidan med ett uschia-mig-vilken-bild fastbränd på hinnan! Och nu har jag ändå sållat...

Vi bor i en souterrängvilla och nere i källaren/undervåningen råder det BEDLAM...kaos alltså, villervalla eller t. o. m. dårhus ;-) Det är furu överallt, saker och bråte i varje hörn, vi tar fram macheten för att slå oss fram...!!! Ok, det sista var väl att ta i ;-) Men "Änglatrumpeterna" huserar nere i källaren så liiiite sanning i det hela fanns det! Men här är en bild i alla fall. Vi börjar lite lugnt...Tavlan står i förrådet och gör stor nytta! Ett stort schabrak...vad ska man göra med den? Vårt förra boende gick inte riktigt i "Shabby chic" :-O Men vill ju inte bara slänga iväg en tavla, bara så där...

Här ser ni lite till av kaoset som härskar. Detta är alltså taget i förrådet, precis under köket. Det är stort, ca 25 kvadratmeter...och ni fattar ju...ju större förråd, desto mer skit samlar man på sig!! Och ändå har vi rensat som den! Men nej...ändock finns det en massa här som måste kasseras. Kuddarna ni ser på bilden brukar vara på bryggan på sommaren...nu ligger de på en "brunn". Det är tydligen en brunn....eller jag vet inte vad det är! Det är något som är inhägnat av något slags hemmabygge av brädor. Har vi undersökt det?? Neeeeej...inte jag i alla fall! Jag har kikat mellan springorna och inte sett någonting. Är ju livrädd för möss och tror att de har rådslag där inne och smider sina mörka planer! They have dedicated their lives to the dark side!! *övertygad*

Lite mer av oredan! Här är det tänkt att tvättstugan ska vara. Och bastun och någon slags relax-rum. I vänstra hörnet ser ni en bordsskiva av ek som vi själva designade. Kostade oss "bara" 4000 kr! Den har nu stått i ett förråd i...tjaaa, tror det är tio år. Jeez...Man använder verkligen allting och gör nytta av dem :-/

Ok...en mjuk övergång nu! Pellisarna trivs och har börjat blomma. Alltid något...

Och det bästa med huset...läget!!! Oavsett hur fint man än gör det, hur perfekt det än blir...det naturen gör och ger oss är det allra vackraste tycker jag! Jag kan ha brunt, grönt och oranget inne...bara det ser ut så här ute. Det är ändå ute jag tillbringar min tid...sommar och vår!!

Vårt hus från andra sidan sjön

Sjön, taget från den allmänna bryggan.
Ok, en fråga...skulle ni byta ett hus ute på landet med sjöutsikt/strandtomt, högt i tak, en fet öppen spis och vedspis mot ett hus ute på landet med tre fungerande kakelugnar, vedspis och glasveranda?
Kram/ M
PS. By the way...Det var även Karin som utmanade mig! Utmaningen skickar jag vidare till de som känner sig hågade att anta den...I'm boring, I know...DS.

måndag 24 mars 2008

I'm dreaming of a white Easter...

...just like the ones I used to know...

Vad är detta!? Hur mycket snö som helst!! Lägg ner det här nu, jag vill ha vår!




Men tända ljus är aldrig fel! Oavsett tid på dygnet eller årstid...

Snart är påsken slut...min rostiga tupp tittar ut och suckar djupt över vinterlandskapet.


Vy från hallen in till köket

Det som finns på skänken igen...jag tror att jag är kär ;-)

Och så några ljuspåsar...
Arrivederci!/ M


torsdag 20 mars 2008

Vinn ett presentkort på 5000 kr!!

Titta vad jag ramlade över när jag surfade runt i bloggvärlden:

Vinn ett presentkort hos Hans Mikaels i Stockholm!

Klicka här för att komma till den fina bloggen Magdalenas hem för att få vidare instruktioner. Tänk...5000 spänn som man kan bränna på inredning! Sounds like paradise to me ;-)

onsdag 19 mars 2008

Glad påsk!

Hallå i stugorna!

Äntligen, äntligen, äntligen PÅSKLOV!!! En dag till och jag hade kreverat! Eller skällt ut första bästa jag hade mött! Sooooooo fed up!!!! By the way, detta är dagen för okänt antal utropstecken!!! ;-)

Här kommer det några bilder:

Hallbild...satte upp två små, söta tavlor jag har köpt på loppis. Betalade en hel tjuga för dem ;-) Det är "systrarna" till vänster på bilden.

Lite påskpynt...först hittade jag bara en massa rosa och gula fjädrar! YUCK!! Men så började jag att gräva och längst ner i lådan låg två förpackningar med vita fjädrar kvar. Triumferande gick jag till kassan ;-) Det enda gula jag har är ett värmeljus i kronan på bordet. Räcker bra, tycker jag...

En närbild på ett av pynten i påskriset.

Ett megastort påskägg i glaskupa...

Och här är då underverket vi höll på och målade i tre veckors tid. Inte en empiresäng ;-) men en skänk som tidigare bar en hisklig furubeklädnad.

Så här ser det ut på skänken. Fattigmanssilver och några ljuspåsar!

Lika vacker på kvällen...spegeln gick sönder när vi monterade ner krönet. Nästa vecka ska vi sätta i en ny...undrar om vi har dragit på oss sju års olycka nu!?

På håll...

En kungakrona tronar även där på och några påskägg...

På håll igen... ;-)

Det ska till en liten sak till, men det tar vi senare. Önskar er alla en riktigt Glad påsk!!!
Kramar/ M
PS. Har blivit utmanad av Karin...måste tänka lite på vad jag ska visa. Återkommer senare...DS.


söndag 16 mars 2008

På bättringsvägen...

Hejsan! Tack för alla krya-på-er-hälsningar! Det var nog de som hjälpte!! Wilma är frisk, C är frisk, jag är lite hängig fortfarande, gamla bilen är såld och vi har köpt en ny. Det går undan ;-)

Äntligen är projektet vi började med avslutat! Det tog bara tre veckor...PUH!! Men p.g.a. sjukdomar och diverse andra onödiga saker blev det fördröjt. Men ni får bara se lite detaljbilder än så länge. Har ej pyntat eller gjort den fin...

Kramar till er!

PS. Snart är det påsklov och jag ska titta runt i era vackra hem. Och även kommentera...blir så glad över att ni gör det, trots att jag har varit mindre duktig på att göra det en tid nu. DS.






tisdag 11 mars 2008

Miserable March!

God kväll på er!

Tack för alla kommentarer och hälsningar till Lillskruttan! Jag trodde inte heller att hundar kunde drabbas av kräksjukan, men ack så jag bedrog mig...med besked! Tydligen har det blivit vanligare med det och särskilt vid den här tiden på året, när allt (pardon my French!) skit smälter och rinner omkring :-( Och som grädde på moset har både jag och C blivit sjuka här hemma. Dock ej kräksjukan, tack och lov, däremot är vi dunderförkylda båda två. C blev sjuk i fredags och jag i går. Och som pricken över i, gick inte bilen igenom besiktningen så nu måste vi antingen reparera den (no way José, det är den inte värd!) eller köpa ny bil. Det lutar åt att köpa en ny. Miserable March!!!

Återkommer när jag har blivit piggare! Då ska jag kommentera och hälsa på hos er!

Denna sida av toaskylten har inte varit vanlig i det Snäckska hushållet den senaste tiden. Inte för att Wilma använder toaletten, men vi har kutat ute med henne i en veckas tid nu så hennes toalett har alltså inte varit ledig ;-)

Den har varit occupé mest hela tiden... ;-)
Snörvliga hälsningar/ Förkylda Fröken M

fredag 7 mars 2008

Vinterkräksjukan...

...har inte vi drabbats av, men däremot Wilma!! Måndagnatt började det och det har inte slutat än. Jeez...upp en gång i halvtimmen, minst!! Eller inte jag, men stackars C...jag sover som en stock och hör ingenting.

Har roat mig att göra påskägg modell större. De är inte riktigt färdiga än, men så pass representabla att jag kunde visa dem. Här ruvar en i växthuset...

Vem vet...den kanske kläcks och ut kommer...?

Ha en trevlig fredagkväll, nu ska jag ut med jycken igen. Kram/ M

söndag 2 mars 2008

Before and after...

Hejsan!

Hoppas helgen har varit bra! Själv tittade jag på uttagningen till Melodifestivalen för första gången. Brukar inte göra det, tittar inte ens på själva festivalen. VVM = våga vägra Medodifestivalen ;-) Mest för att jag har svårt för schlager. Men det var faktiskt rätt kul i går! Jag och pälsbollen satt och diskuterade de olika bidragen, vi hissade och dissade och hade det allmänt trevligt. Eftersom jag inte har koll på schlagergenren överhuvudtaget blev jag stolt över att ha prickat in två av bidragen som gick vidare: Perelli och Nordman. Fast sen visade det ju sig att jag har nollkoll också för jag tyckte han Froda (Frodo?) var rätt kul också. Gillade texten! Fast den där Björn Gustafsson var ju klart bäst!! Vilken rolig prick ;-)

Tråkigt och grått väder har det varit hela helgen. Inga nya bilder tagna så jag fortsätter på temat före- och efterbilder. Köket fortfarande...

Så här såg kaklet ut innan det fick vita fogar runt sig. Älskar det avlånga, fasade kaklet!! Vi köpte dessa på Gysinge byggnadsvård, dyra javisst...men väl värda pengarna.


Och så här bra blev det när det var klart!

Var lite orolig över att fogarna skulle bli fula och skitiga, men de har hållt sig vita än så länge...peppar, peppar...! Fast det ska visst finnas någon "penna" man kan använda i fogarna som gör det vitt igen. Var den pennan finns har jag inte en aning om...kanske önsketänkande från min sida ;-)

Så här såg det ut när vi flyttade in. Snyggt, va!? ;-)

Och Voilá!
Ha en bra söndagkväll! Kram/ Fröken M