Leta i den här bloggen

Sidor

måndag 28 februari 2011

Längtan...

 Vi var iväg till Dalarna i helgen. Det var superkul att träffa vännerna och att gå på "Slaget om Siljan" - match mellan Leksand och Mora. Tyvärr förlorade Leksand, men vi hade kul ändå.

När vi kom hem var det ett iskallt hus som välkomnade oss, ca åtta grader hade vi nere i källaren. Det blev att elda allt vi hann och sen när tempen hade stigit till ca 17 grader i källaren gick jag ner. Wilma frös också...


















Jag längtar efter det här nu:













Och det här:  














Och det här:














Men snön är vacker på sitt vis och det blir ett vackert ljus här hemma.














Solen skänker skönt ljus varje dag...














Nu blir det "Mad men" för mig, har pluggat hela dagen och behöver varva ned.

Ciao! /M

torsdag 24 februari 2011

Böcker

Har ni sett filmen "I am Legend"? Will Smith är den enda överlevande i New York som har drabbats av en katastrof - i form av typ zombies eller något annat vidrigt och muterat. Vi brukar titta på den varje jul för att inte få en insulinchock av allt det sockersöta ;-)

Hur som helst, jag har precis läst klart boken "Förgörelsen":













Den är fortsättning på boken "Släktet":
















De är bra de här böckerna, men hemska och mardrömsframkallande. Inget för den svaghjärtade. De har ett liknande tema som filmen, förutom att dessa har vampyrer - och glöm undersköna Edward Cullen-vampyrer eller andra snyggingar. Det här är äckliga skapelser som bara är ute efter att döda och lemlästa! I alla fall, när C jobbar och inte kommer hem förrän 22.30 på kvällen, då är det jag som traskar med Wilma på vägarna. Och idag var det lite kusligt för det var alldeles tyst ute, inga bilar, inga andra människor syntes till. Det var bara jag och hunden som gick där, alldeles ensamma, precis som "I am Legend". Då börjar givetvis min fantasi skena iväg och jag hör hur grenar knäcks i skogen, jag hoppar till när en skara av småfåglar flyger ovanför mitt huvud. Jag spanar in i skogen men ser inget och ändå vet jag att det är förmodligen många par av ögon som iakttar mig. Jag ser hur de sista solstrålarna börjar att försvinna och jag skyndar på hunden. För när mörkret kommer då är det DE som härskar...

Vilken tur att den tredje och sista delen av den här trilogin kommer senare i år - jag måste läsa något mera lättsinnigt nu. Annars kommer jag bli riktigt hispig på kvällspromenaderna här ute i bushen ;-)

Sleep tight! /M

onsdag 23 februari 2011

Snö och sol!

Och det vackra vädret bara fortsätter - wunderbar!! Det är lite för kallt för Wilmas tassar, men om husse bär henne ibland så klarar hon av ca 500 meter i alla fall.

Vi tog en promenad på sjön också. I år ska vi trampa upp det största Ankh-korset som har skådats på det norra halvklotet ;-) När planen flyger över Snäckornas sjö kommer de tro att här bor det tydligen egyptier ;-)



















Och så här glad kan man vara över det vackra vädret ;-)

Nä, dags att fördjupa sig i denna bok:


















Sen ska det även skrivas något djupsinnigt och analytiskt om den också :-/

tisdag 22 februari 2011

Telefonsamtal

Har fått två intressanta telefonsamtal i loppet av en vecka. Det har med inredning att göra, jag kan inte avslöja så mycket mer, men tids nog blir det väl avslöjat ;-)


















Så här vackert sken solen in idag. Mina kollegor har sportlov, men jag studerar vidare. Men för att fira att de har sportlov tar jag mig ett glas gott Roodeberg - man är väl solidarisk ;-)

Kram/ M

Inlägg som försvinner...

Lektionen avklarad för idag. Gissa om det är skönt att kunna sitta i pyjamas och ha lektioner ;-)

Vad kul att jag fick respons på att göra om bloggen lite! Var lite ängslig där ett tag att ingen skulle bry sig - men nu kör jag så här i stället för det verkar ju vara ok med er.

Nu solskenspromenad med denna lilla dam


Det är en massa finesser som har dykt upp på bloggen som jag måste sätta mig in i. Jag började med ett inlägg som var rätt långt, det försvann helt plötsligt, jag gjorde en till med något kortare inlägg, det försvann också. Det här är tredje gången och nu vågar jag inte skriva mer för då försvinner väl det här också...

Over and out! /M

måndag 21 februari 2011

Livet-här-och-nu-blogg

Jag har bestämt mig för en sak, detta kan inte bara vara en inredningsblogg. Jag älskar, nej andas, inredning, men inser den bistra sanningen: ska man blogga om endast inredning bör man:

1. vara miljonär för att kunna köpa saker 24/7 för att visa upp dem på bloggen, eller:
2. vara en energizer bunny och ändra på möblemanget stup i kvarten för att kunna visa något nytt hela tiden.

Jag är varken det ena eller det andra, tyvärr (?)! Därför har jag bestämt mig för att detta ska vara en...ja, vad då? Vad är en blogg som kan handla om allt? Livsstilsblogg? Diverseblogg? Må-bra-blogg? Jag-är-förbannad-och-behöver-få-utlopp-blogg? Eller helt simpelt: livet-här-och-nu-blogg. Det innebär i korthet att bloggen kan handla om allt, det som intresserar mig här och nu, oavsett om det är inredning, mode, filmer, böcker, det politiska läget i världen, jobbet, språkstudier, saker som gör mig glad/upprörd etc. Något som triggar fram en idé, en tanke, en åsikt och som jag känner behöver få utlopp. Vad sägs om det? Är det helt förkastligt eller hör jag ett unisont jubel från alla i form av: JA!! ;-) Tackar för det, då kör vi. :-)

En flitig bloggare var jag en gång i tiden, sen drabbades jag av den stora tröttheten och lade allt på is. Jag tror det var därför dessa två bistra vintrar kom! Den som vi upplevde förra året var inte att leka med, och om jag inte är helt ute och cyklar tangerar den här vinterns snömängd och kyla förra årets med besked.

Men jag kommer bort från ämnet.

Bloggandet lades åt sidan, den fick ligga och återhämta sig. Som en astmatiker kippade den efter andan ett bra tag och jag trodde att nu är det kört. Men sakta, sakta återhämtades dess andning och jag började se en livsgnista hos den igen. Dock ignorerade jag den fortfarande. Jag var inte redo, och det var ju ändå jag som var skildraren, berättaren. Men så en vacker februaridag insåg jag att jag återigen har tid att skriva, jag är inte så förbenat trött längre om kvällarna, jag hänger ju ändå vid datorn många och långa stunder om dagen, why don't put it to use? Så jag ger mig in i det igen - med en något mer luttrad inställning än förra gången. Och ibland blir det kanske många inlägg och ibland går det längre tid mellan dem. Men är det inte så livet är här och nu? Ibland är man taggad och inspirerad och ibland är det bästa som finns att ligga på soffan i fyra dagar och frossa i film, eller njuta av vänner och vin eller njuta av solskenspromenader i detta vackra vinterväder eller...listan kan bli lång ;-) Hur som helst, jag tycker att det känns kul att återigen skriva :-)

Och för att de eventuella "gamla" läsare inte får en total chock blir det givetvis lite inredning också ;-)




















Ett litet hörn. Lyktorna som syns på månbordet ska hamna nere så småningom. Det har äntligen börjat hända lite där också.




















Titta på den vackra rosa skapelsen! En likadan vårkappa från Didi Shakti har jag införskaffat och nu väntar jag bara på att våren ska komma.




















Och så här vacker är den i ryggen.

Bilderna är lånade från: www.didishakti.com



Over and out! /M

torsdag 17 februari 2011

Resereporter - ja tack!

Titta vilken underbar tävling jag hittade på Solresors sida! Det skulle vara hur underbart som helst att vinna resan och vara reporter för en vecka. Ett av mina drömjobb när jag var yngre ;-)

Jag tror att lusten att börja skriva igen börjar så sakteligen komma tillbaka och kan man hitta en bättre miljö än Rom att börja odla detta intresse igen. Käre mannen har aldrig varit till Italien och jag har höjt landet till skyarna så han är riktigt begeistrad över idén att bege sig dit.

Titta bara så underbart!! (Bild lånad från Solresors sida)










Roma in my heart!