Leta i den här bloggen

Sidor

måndag 28 januari 2008

Strindberg...

Evening!

Jag vet inte om det är för att måndagen är avklarad (tell me why I hate Mondays...tra la lalaa), eller om det är för att jag är såååååå happy i dag!!! Följde era råd (och mitt eget) och slog till på en sak som jag har suktat efter länge (när det blir dagsljus ska jag fota det). Som sagt, jag känner inte till anledningen, men är på skrivarhumör och ni verkar ju uppskatta små anekdoter från mig...därför kommer det en här.

Som den svensklärare man är ska man ju hylla Strindberg till skyarna...annars räknas man liksom inte. Och visst, jag har väl inget emot honom...men de där jäkla lamporna som bär samma namn som nämnde författare. Jag kan inte befinna mig i närheten av dem! Ska strax berätta varför...

Först en bild jag lånade från Nordiska museet. Hade liknande en gång i tiden, faktiskt två stycken, men det var i bygone days...

När jag var ung och vacker (nu är jag bara...ehhh...och ;-)), hade jag två Strindbergslampor vid sängborden, för att skänka mig belysning till min kvällslektyr. De fungerade utmärkt och jag var tvärnöjd med lamporna, både funktionen och den estetiska formen tilltalade mig.

En vacker kväll låg jag och läste något, blev tung i ögonen och beslutade mig att för att sova. Men det skulle jag inte ha gjort! Den vidrigaste av nattmaror besökte mig...(och nej, jag är inte komplett galen, det tror ni säkert när ni läser följande...ville bara inflika det ;-)) Jag drömmer att en storvuxen kvinna sitter grensle på mig och ska strypa mig! Jag fäktas för livet, men känner att hennes fingrar omsluter min hals hårdare och hårdare ju mer jag kämpar. Som ett sista desperat försök för att undkomma death by strangling, famlar mina händer efter ett tillhygge som jag kan använda för att drämma till kärri... ;-) Och min högerhand hittar precis det jag är ute efter! Något stort och tungt...Jag svingar till allt jag orkar...KRASSCCHHH!!!! Och jag vaknar upp med glassplitter i sängen, på mitt ansikte, på golvet...och ett fult märke på väggen! Jag hade lyckats få tag i Strindbergslampan och slängt den på den mordlystna kvinnan. Trodde jag ja...jag hade slängt lampan i väggen med all kraft!!! Hmmm...jag minns att jag rodnade där jag låg i sängen och såg mig förläget om. Min f.d. sambo hade givetvis vaknat upp och han trodde det var inbrott på gång! Röd som en tomat förklarade jag saken för honom...inte så kul!!!

Följande morgon kommer mamma och hämtar Cléo för att gå en morgonpromenad med henne. Jag ger henne papperskassen med en massa lampskärvor i och ber henne slänga den på vägen ut. Givetvis undrar hon varför lampan är sönder och jag, återigen skamsen, förklarar händelsen. Inte nog med att man själv tycker att man har en skruv lös, alla runt omkring behöver ju inte få sina misstankar bekräftade också!!

Hur som helst, incidenten glöms bort av mig och alla andra. Dagarna går sin gilla gång och den andra Strindbergslampan får flytta till min sida av sängen (behövde ju fortfarande läsljus!). Det kommer en vacker kväll igen och mina ögonlock blir åter tunga...Och vad händer, ännu en mardröm hemsöker mig!! Dock inte kvinnan för henne hade jag ju slagit ihjäl ;-) Nej, denna gång var det Michael Jackson som uppenbarligen behövde min hjälp!? Nu minns jag inte detaljerna så noga, men har fått det återberättat för mig. Tydligen har jag skrikit i sömnen :

- Vi måste rädda honom!!

- Vem? frågar den dåvarande sambon.

- Michael Jackson! Vi måste rädda honom!!

Och inte nog med detta, tydligen har jag även sagt (fast detta är nog lögn, åtminstone påstår jag det ;-):

- Jag vill ha sex!

Men som sagt, ta det med en nypa salt ;-) Men hör och häpna, Strindbergslampan är fortfarande intakt...tills jag kör armbågen rakt i näsan på ex-kexet och skriker:

- Se upp för kurvan!!

Han tar tag i mig för att jag ska vakna till, jag sträcker ut högerarmen och...KRASSCCHHH!!! Där rök den andra lampan...

Dagen efter kommer mamma och hämtar Cléo. Jag ger henne en papperspåse fylld med lampskärvor och ber henne slänga påsen på vägen ut. Hon frågar vad det är...och jag förklarar stammande. Den blick jag fick... ;-)

En gång är ingen gång, två gånger är en dålig vana! Strindbergslampor kommer inte över tröskeln längre! Jag vågar inte ens tänka på vad som kan hända tredje gången gillt!?

Ha en fortsatt trevlig tisdag!/ M (som har undgått tvångströja än så länge ;-))

PS. Detta var länge sedan, innan alla historier om Jackson och småpojkarna kom upp till ytan. Hade det varit nu, hade jag förmodligen sagt: "Let him burn!" DS.

PS2. Anledningen till varför jag trodde att jag blev strypt av den stora kvinnan var för att täcket hade hasat upp och lagt sig över min hals. Ju mer jag kämpade, desto mer lyckades jag sno mig in i täcket... ;-) DS2.

22 kommentarer:

Wolf sa...

uj uj no1

Wolf sa...

ja va bara tvungen att skriva det innan änglahem skickade en kommentar.

Vilken historia, underbart, kan helt klart förstå varför du inte skaffar flera strindberg lampor.

Jag vet iofs inte vad du pratar om då jag sover grymt djupt och vaknar inte för mardrömmar

Kram
Wolf

Wolf sa...

såg förresten frugan kommentar om gårdagen då jag tvingade mig igenom Beowu lf (kvalificerat skräp) den hade kunnat vara bra, men då de animerat den och ja vad kan man skriva.... suck, ikväll skall vi försöka titta på the bucket list med J Nicholson o M Freeman hoppas den är bättre, eller tycker du att vi skall kolla på the hoax med R Gere istället?

Jag kan annars rekommendera The Kingdom eller all the kings men.

Ich wünsche dir ein schönes abend.

Kram
Wolf

Ps. Du har inte vägarna förbi snart? Ds.

Lilla Blanka sa...

Hahaha du är helt komplett galen och alldeles UNDERBAR!!! ;)
Satt o gjorde dagens nya inlägg när jag läste din kommentar om urnan och då tänkte jag att jag måste in o titta till henne, hahaha o så blev jag sittande här och skrattar mig nästan ur stolen...! Vilken underbar historia...hihihi
Stor kram min galna vän :)
Mia

Änglahem sa...

Hjälp...alltså jag skrattar så tårarna rinner....du är bara för skön!!!!
Jag tycker iofs att Strindbergslampor kan vara ganska fina, men jag får nog omvärdera efter denna historia!! Den här historien måste jag bara visa maken, jag sitter fortfarande och småfnissar....*hihi*

Ja ja, Wolf kan väl få vara först EN gång, men bara en gång, hör du det Mr Latara!

Dröm sött Snäckan!!!
Kramar
Ulrika

Änglahem sa...

N E J !!! hihi jag kunde!!
Strindbergslampor....du har juuu INGA....mina glaskupoler säger att dom vågar inte flytta hem till dig....dom hörde när jag skrattade innan...så dom vet vad som händer vid Snäckornas Sjö..Vackert men förädiskt...hhmmm

Kramis

Wolf sa...

Yo junge Frau,

Jo gone baby gone ligger i hyllen för att kollas på, fast vi känner mer för bucket list ikväll.

Har du sett venus? faktiskt bra.

Jo det med film har utvecklats efter att vi fick minstingen och kunskapen om autism, de första 4,5 åren efter hon såg världens ljus var frugan och jag fast hemma, då ersatte vi all form av socialt liv med film på kvällarna. Med följds att vårt bibliotek med filmer var HUGE. Tyvärr till en början mest VHS, håller på och ersätter alla vhs med dvd just nu. Thank you TPB!

just nu ahr vi lite över 100 dvd och c:a 100 vhs. Vi kanske kan slå oss i hop och hjälpa varandra med filmer eller som jag brukar säga till mina anställda, varför uppfinna hjulet en gång till? Så långt är det ju inte mellan oss.

Ser diskussionen ang namn mellan dig och frugan det är ju tur att hon inte nämnt vad jag ville att sonen skulle heta - typiskt tyska namn som Reinhard, Helmuth (skitcoolt) eller Franz fast namnet´han fick är också grymt bra, då frugan och jag har oturen och har två änglar var hans namn en symbol för att han klarade det med högsta betyg.
Eller som en kompis till frugan sa efter vår första dotter kom till världen " Vilken tur att du valde K och F som dina föräldrar", med denna komplimang vann faktiskt en tävling på kappahl för ett par år sedan. De ville veta vilken som var den bästa komplimang du hade fått och denna valde frugan att tävla med.

Ha det bäst!

Kram
Wolfie

Karin i Villa Grå sa...

HA HA HA HA HA HA HA HA!

Jessan sa...

Hahaaaaaaaaaaaaa ! Jag skrattar ihjäl mej! Vad kul du är! jag vet inte vad som är värst?? En stor kvinna som sitter grensle och försöker strypa en...eller ha sex med Michael Jackson?? Ha Ha ....Jösses! Jag har skrattat så jag är anfådd! Tack för att du förlängt mitt liv med minst 10 år!! Kram Jessan

Nygammalt sa...

Men guuud det är inte sant *ha ha*. Let's face it, det var inte meningen att du skulle ha några Strindbertslampor...min är ju inte riktig och står inte just vid sängen heller. Lika bra det ;)
Kram.

Nygammalt sa...

Menade såklart Strindbergslampor...

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Har aldrig förstått varför dom gjorde den stora omorganisationen med neddragningar inom psykvården . När det är så uppenbart att många behöver hjälp ......... ;-)
Du är en underbar berättare , gör något åt det !!??!!
Jag tycker oxå du ska skaffa mer lampor och hålla oss roade !!

Min hängande silvermojäng slingrade sig ner i min varukorg när jag var på "Blomsterlandet" , hör och häpna i helgen , kostade bara 69:- hör och häpna igen !
Ha det gott Snygging !!
Kram/Lotta

Amoroso sa...

Hehe tror inte på en tredje lampa för din del heller :-)

Emma sa...

hi hi, vilken kul historia, kanske skulle du maila den till museet åxå?
Förstår varför du inte vill ha dem nära din säng, men nu måste du ju visa hur dina nuvarande lampor ser ut...
Ha det gott!

Anonym sa...

*fnissar* Ja det var verkligen en historia som heter duga! Jag har faktiskt en liknande lampa här hemma dock inte framme så det kanske är säkrast att låta den stanna i skåpet *skrattar*

Anonym sa...

Hihihi... en sådan underbar berättelse!
Det måste ju vara något med Strindbergslampor och dig, som inte riktigt stämmer... håller med dig om att du inte ska ha några dylika i ditt hem!
Lamporna är för fina för att bli behandlade på detta sättet!
hihihi....

Anonym sa...

Hahahahahahahahahaha

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Ohhh, Vilken underbar öppen spis...vilket vackert hem o vilken fin blogg!!!

Anonym sa...

LOL de luxe!

Anonym sa...

Gårdagens missöde kan bli morgondagens roliga gistoria...ja förlåt att jag skrattar, men det var helt underbart att läsa.
Fast jag antar att du inte skrattade när det hände. Själv stog jag i bara trosorna en gång på väg in i hissen. Som tur var vaknade jag av det kalla stngolvet.

Hem och Lycka sa...

*fniss* ojoj vilka mardrömmar, kan inte låta bli att skratta. stackars sambo! :-D men förstår att du inte vill ha fler strindbergslampor.. kram!

Trollmor sa...

Tack nu känns min tråkiga dag mycket bättre. Skrattar högt och skrattårarna trillar