Leta i den här bloggen

Sidor

onsdag 12 december 2007

Silverskymning

Hej på er allihop! Tack för kommentarerna angående lillfisens företaganden! Wilma mår bra och hon verkar inte ha lidit av att ha blivit ofrivilligt döpt ;-) Hon har varit ner några gånger till sjön (givetvis kopplad!) efter incidenten och nosat lite och druckit av vattnet. Hon tycker nog att det hela var en lustig händelse och att matte är helfestlig som gillar att leka "Följa John" ;-) Ser på hennes blick att det kommer hända fler dråpliga saker...det är bara att stålsätta sig! Har ju hundvana och vet vad de små rackartygen kan ställa till med...

Jag gillar inte mörkret, men är barnsligt förtjust i skymningsljus. Hänförs av skuggspelet och att allt blir så trolskt, mystiskt och vackert. Nu var det inte skymning när jag knäppte kortet, men solen var på väg ner (klockan...1400 kanske?) och det blev ett blekt ljus som silade sig igenom växterna i fönstret. Mäktiga skuggor bildade sina egna mönster, en sakral stämning spred sig...Tycker att skuggan, av julstjärnan i fönstret, passar ypperligt ovanför madonnan. Blev lite symboliskt över det hela (säger den inbitna ateisten lyriskt!).

Min julgardin...julstjärnor (som nästan är vackrare när de är otända...ser ut som spröda snöflingor, covered in ice), fattigmanssilver och några kort.

Detta har jag shoppat med födelsedagspengarna också. En alldeles bedårande och ljuvlig lampa i fattigmanssilver. Nu måste jag bara få tag på en till...någon som kanske kan tipsa?

Min goda vän, Dorthe (http://endoftavdanmark.blogspot.com/) tröttnade på sin vackra lampa i zink och fattigmanssilver och jag fick köpa den! Jiiipppiiii!!! Thanx babe! Måste hitta en äkta maka åt denne med. Har för mig att jag har sett en i en internet-shop, men har glömt var. Att planera och söka efter saker tycker jag är jätteroligt! Nästan halva nöjet...självklart är det superkul att äntligen ha saken man har suktat efter i sin ägo, men det är nästan lika roligt att ha korpluggarna öppna hela tiden och känna tillfredställelsen när man till slut finner det efterlängtade föremålet. Some say it's a tedious work, I say: it's a bliss!

Det är lite skillnad i storlek på dem. Har heller ingen aning var jag ska ha dem, men det är ju bara ett kärt bekymmer. Har ju trots allt några rum till att inreda...som jag inte kommer att visa på bloggen förrän de är någorlunda fixade! Ni skulle bli blinda och en kollektiv aversion skulle spridas mot lilla moi ;-)

Jag hittade tallrikar till min lilla tallrikshylla! Två vita, två ljusgrå och ett fat i nysilver som ser lagom shabby ut. Nu ser det ut som jag vill och jag är nöjd...
Ha det gott!!!/ Fröken M



26 kommentarer:

Karin i Villa Grå sa...

Jag är också på jakt efter en sådan lampa - och vet dessutom var jag ska ha den ;-)

Härligt att det inte blivit några fler dopp. Jag kom av mig lite i min längtan efter en bullterrier eller en dansk-svensk gårdshund. Kanske bäst med en hamster ändå?

Må så gott!

Karin

Karin i Villa Grå sa...

Mantel, säger du? Är den i sunkig leksaksaffärskvalitet eller talar vi "äkta vara" med tungt fallande tyg..? Det här är högintressant ;-)

Den svåra biten blir ju onekligen att få maken att bära manteln med känsla. Kanske kan han gå i KBT (var på väg att skriva HBT) för att bli av med sina inre hinder mot prästkappor och mantlar?

Karin i Villa Grå sa...

"Är det HON som är lärare?" frågade min man alldeles nyss när han läste dina skruvade kommentarer ;-)

Du är inte klok på en fläck! *me like*

Karin i Villa Grå sa...

Jag jobbar som flaggstångsknoppsputsare. Det är ett viktigt arbete. Någon måste ju se till att knopparna blänker.





Eller så är jag ärlig och berättar att jag är lyxhustru på deltid och assistent åt vår minsting under den andra halvan av tiden. Däremellan utnyttjas jag skamlöst av min käre make för att renskriva överklagningar. Tro det eller ej men jag KAN få ihop meningar utan stav- och syftningsfel *mallig*

Karin i Villa Grå sa...

Jag är också duktig på att göra rejäla mellanrum mellan styckena. Sorry..! *skäms*

Eva Agnes sa...

Skymningen hos dig är underbart vacker liksom dina gardiner av stjärnor och fattigmanssilver.
Just den sortens lampor är något jag drömmer om..
Har också sett dem någonstans men vet inte var.
Kramar Eva Agnes

Karin i Villa Grå sa...

Tro mig, fler än du är elaka pga mina överklagningar. Men jag ska minsann uthärda - en vacker dag blir sagern och sanningen min! *höjer kampnäven*

Karin i Villa Grå sa...

Jäkla sk*t, jag menade segern, inte sagern *skäms igen*

Änglahem sa...

Jag satt här och skrattade åt Karin, den tokan!!!, så jag kom alldeles av mig vad det gäller lampan. Det ser ut att vara samma som Nublu har, har varit slut länge men jag var inne och kikade snabbt nu OCH DEN VAR ÅTER I LAGER.

Visst är de fina!!

www.nublu.se

Ha det gott!

Kram Ulrika

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Ja vad säger man !
Först har man räknat ut vad man ska kommentera . Sen fastnar man i Karin´s alla kommentarer och lååååånga mellanrum . Att hon alltid ska ta sån plats :-)
Vackra saker och underbara bilder visar du i alla fall ! Vill bara tillägga att jag aldrig skulle låta mig luras med i något kollektiv agg... whatever mot dig , inte en loppa inte . Jag like dej !
Ha en fin Lucia !
Kram Lotta

H ennA sa...

Du prickade rätt på chansningen ;-)
No, jos nyt tämän kerran jätän protestoimasta ;-)...pahastuko jos teen samoin, linkitän sinut??

Leppoisaa illanjatkoa ja tunnelmallista Luciapäivää! / Anne

Ann-Catrin sa...

Ja du en sån lampa...skulle jag inte tacka nej till. jag tycker du använde födelsedagspengarna på ett ypperligt sätt.. så fint!!!
kram och fin lucia!

Karin i Villa Grå sa...

Vi skulle ju kunna kalla oss för Pricken och Fläcken *föreslår* Låter som namnen på hundvalpar. Två sagohundar inne och hårar och dreglar och allt vad hundar gör, på olika bloggar... Inte dumt alls! :-)

Ulrika sa...

Åååh vilken fin blogg du har!!
Lampan har jag sett i Jakobstad vid Blossom och så finns den här i Karleby vid Kurragömma. Men då bor du väl i södra Finland!?

Hoppas du hittar en kompis till din fina lampa.

Mysig Lucia!!

"M" sa...

Jag älskar skymmningsljuset, blir så vackert....med lite sirliga solstrålar...vill ha lamporna....typ sånna som står på min önskelista ju. Fina.....ha en mysig lucia...kram

Nilla sa...

En sån lampa eller många ska vi säga hittade jag under bordet vid min favorit affär, blev alldeles paff när jag såg att hon hade gömt dem där under?!?! Underbara är de!

Gick faktiskt igår här hemma och tittade på alla skuggbilder, man blir som ett barn på julafton =)

Ha en riktigt skön lucia!

Kram Nilla

Karin i Villa Grå sa...

Dear Spot,

om du använder en epilator på katten kanske du tål den bättre? Du kan ta en av våra, jag har utvecklat en mental allergi mot dem. *generös*

Yours truly,

Dot

Karin i Villa Grå sa...

Dear Spot,

jag menade naturligtvis en av katterna, inte en av epilatorerna!

Fast den bjöd jag nästan på... ;-)

Best regards,

Dot

Anonym sa...

Lampan är jättefin.
Gillar din tallrikshylla skarpt. Jag skulle vilja ha en sån. men har så lite plats. Kanske kan jag montera ner nåt annat och få upp en mindre variant.

Ha det gott

Kram Carina

Karin i Villa Grå sa...

Dear Spot,

jag har utmanat dig i min blogg idag. Jag hoppas på en helt galen lista ;-)

Ha det BRA!

Anonym sa...

Lampan är ju jättefin. Din tallrikshylla gillar jag skarpt.Skulle vilja ha en sån, men har så liten plats. Jag kanske kan montera ner nåt annat från väggen och försöka få upp en mindre variant av tallrikshylla :o)

Anonym sa...

Inte behöver jag lämna två likadana kommentarer. Ha tålamod med mig :o)

Kram Carina

Randi sa...

Vilka underbara bilder du bjuder på.
Den översta bilden med tema skymninsljus är sååå vacker - jag verkligen njuter av den.
Ha en fortsatt skön helg!
Kram Randi

Helena Sjögren sa...

Hejsan ! Dessa lampor säljs av hemmetsallarum.se.
Ursprungligen från House Doctor
Mvh Helena

Helena Sjögren sa...

Hejsan ! Dessa lampor säljs på hemmetsallarum.se.
Tillverkare House Doctor
Mvh Helena

Hem och Lycka sa...

kanonfina lampor! kram