Leta i den här bloggen

Sidor

söndag 16 december 2007

O Tannenbaum, O Tannenbaum, wie treu sind deine Blätter!

I går tog vi in en liten minigran. Jag är allergisk mot starka dofter och har inte haft äkta gran på en herrans massa år, men tänkte testa med en liten en detta år. Jag vet inte ens om vi kommer ha en stor julgran...var ska den få plats!? Fick flytta golvlampan till sovrummet för att denna lilla sak skulle få plats. Om vi ska ha en stor gran måste Chesterfield-fåtöljen flyttas i engelska hörnan...stööööööön! Men det är fint med gran och ger en oslagbar stämning...så kanske. När min Christmas spirit is higher than today. Just nu befinner den sig på månen, känns det som.

Denna lilla blev pyntad med fattigmanssilver, prismor som har tillhört en kristallkrona och levande ljus. Ett himla passande med ljusen...men lite får man väl offra sig! Korset gör sig bra framför den, tycker jag. Och nej, den har inte blivit vitmålad än. Måste ju ha lite att göra nästa år också ;-) Understatement of the year!!

Den står i en kanna-fat kombination. Och innan den stod där någorlunda stabilt hade mitt tålamod flygit sin kos för länge sedan och sinnet hade runnit över på alla håll och kanter! Tänker inte ens berätta hur jag lyckades, men innehållet i kannan består av vatten, folie och en gammal kjol jag slaktade ;-) Vad då...det är ju klassiska ingredienser man ska använda när man "planterar" små minigranar!! Visste ni inte det?? ;-)

Glittrar så fint i den...

Och med denna bild önskar jag er en mysig och fröjdefull tredje advent. Kramar/ M
PS. Anledningen till att jag inte har någon julstämning just nu, beror nog på att jag missade Luciafirandet på skolan. Det brukar liksom vara startskottet för mig! Jag såg ingen Lucia överhuvudtaget...inte ens en liten en (förutom på era bloggar, då kändes det lite bättre). Och varför inte kan man ju fråga sig? Jo, för att bilskrället vägrade att samarbeta med mig!! Där sitter jag i bilen på morgonen och den startar inte...helt j****a stendöd!!! Preciiiiiiis vad man önskar sig på morgonen, när man är stressad och måste iväg. Jag försöker och försöker, men till ingen nytta. Går till och med ur bilen och fram till motorhuven, när jag inser det korkade i det...jag kan inte ett smack om bilar! Jag kan tanka och köra, that's it! Varför ska jag då gå fram till motorhuven...och för att göra vad? Arg som ett bi (har ett fruktat temperament, det kan mina nära och kära intyga...och vissa elever också för den delen ;-)) började jag gå runt bilen och stirra på den, precis som om det skulle hjälpa, och sen började svärandet. Till och med den mest härdade och luttrade sjöbusen skulle ha blivit röd om öronen om han skulle ha hört min svada! Svor på alla språk jag kunde och myntade säkert några nya svordomar också! Men det var bara att bita i det sura äpplet och ringa till skolan. Det blev inget jobb den dagen, inget Luciafirande...bara gråt och tandagnisslan! Lyckades missa alla Luciasånger på TV också...Anyway, efter en timme eller så hade ilskan lagt sig och jag kunde bli mitt vanliga charmiga, älskvärda jag ;-) (jag är också väldigt blygsam och ödmjuk av mig ;-)). Men det var trist att missa startskottet till julfirandet och därför känner jag ingen X-mas spirit just nu. Men det kan ju ändra sig, let's hope for the best! Det blev ett långt post scriptum, var tvungen att ventilera lite. Deinde scriptum.




26 kommentarer:

Stämningsfullt sa...

Men vilken otur med bilen. fast liiiite roligt var det (för mig som fick läsa din roliga historia). Ang. granen så är ju alla sätt bra :) Det blev verkligen jättefint! ha en bra advent! Kram.

Änglahem sa...

Din berättaranda är bara sååå skön, man är riktigt med dig där vid bilen....Ja bilar...borde komma med någons sorts startgaranti.

Vilken fin liten gran ni har, blev jättesöt!!

Ha en fortsatt trevlig 3:e advent!

Kramisar, Ulrika

Solsjö - Under en vind sa...

Granen är ljuvligt fin!!!!
Vad synd att du missade luciafirandet! Kan ni inte skapa ett försenat hemma själva???
Stor kram till dig!

Karin i Villa Grå sa...

Kära Spot,

det är alltid intressant med PS som är längre än själva inlägget, tycker jag ;-)

Din gran är SÅ FIN! Jag vill också ha en liten gran i en vacker kanna på en vit pall (eller var det en stol?) intill ett litet vackert vitt skåp..! Det får gärna ligga en kjol i kannan, det är helt okej med mig. Hellre en kjol än gamla kalsonger, liksom. Jag ska banne mig norpa en minigran och sätta om inte i en kanna så åtminstone i en hyfsat fin kruka. Levande ljus är dock fullständigt uteslutet men man kan ju heller inte få allt, har jag hört.

Tackar allra ödmjukast för den fina dam som flyttat in i sonens lilla by! Det behövdes kanske en dam efter alla gubbar. De hade hissat Pride-flaggan och allt innan hon dök upp ;-)

Ha det så bra i kväll och njut för all del i fulla drag av din sååå fina gran, jag är sjukt avis just nu.

Högaktningsfullt,

Dot

Nilla sa...

Tack för ett gott skratt! Kan erkänna att jag för några timmar här svor över mina svärföräldrar som hade lånat vår bil och flyttat passagerar sätet så lilla dotterns bilstol måste installeras pånytt, precis nåt man vill göra när det är mörkt och har en på 1 år 8 mån som rusar runt omkring en. Inte mitt problem om frun i huset måste sitta obekvämt *fniss*

Jättefin minigran och så söt med ljusen!

Hoppas julkänslan infinner sig, annars kan du ju be mannen lussa för dig ;-) :-D

Kram Nilla

n o r d i n g å r d e n sa...

Så vansinnigt vackert med den lilla granen i den helt otroligt ljuvliga hemmiljö!!! Mari.

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Absolut , och då menar jag det verkligen . Det är precis vad jag oxå alltid har när jag sätter ner min lilla gran i tvättkannan . Trodde bara jag kände till det gamla och välbeprövade receptet , det är inte många som brukar ta med kjolen ;-)
Kan inte heller förstå varför inte bilen startade , så mycket möda som du la ner på den . Lite mer fason hade man ju väntat sig av den än att vägra köra dej på självaste Luciadagen .
Nu ska jag lägga mej ner och dö av skratt , adjö och gonatt !

Anonym sa...

vilken fin gran!

Eva sa...

Vilken fin gran! Levande ljus dessutom. Den slår på nåt sätt den stora (sneda och vingliga, eftersom skruvanordningen vid stammen inte verkar passa) plastgran som står i vardagsrummet med en trasig ljusslinga... Dags att inhandla en ny, helst innan jul kanske;)

Anonym sa...

Granen är ju så söt. Du ska veta att plantera det kan du. hi hi..Man får ta till alla medel som finns. Skam den som ger sig. Det blev jättefint iaf.

Ha det gott

Kram

Carina

cicci sa...

Åh den var jättevacker. Var precis ute och norpade en minigran jag med så nu ska hör pyntas. Precis som du anser jag att bilar bara ska starta och gå har inget tålamod med dem!
Kram Cicci

Tidsmästarinnan sa...

haha, man får vara lite finurlig för att få granarna på plats!
Fint blev det ju som snus!
Kram
S.

Lilla Blanka sa...

Vad sööt den är den lilla minigranen, det är många som väljer de där små nu. Jag har ju en ute på verandan men får nästan lust att bara ha en liten inne oxå.
Kram
Mia

H ennA sa...

En sån söt liten gran :-)


Ha en bra dag!

Ann-Catrin sa...

Det var en underbart söt liten gran..nästa år ska jag oxå ha en liten..har jag bestämt..Fint fotat oxå..vad trist du missade lucia.
Hoppas nu du får en fin vecka! kram A-C

Anonym sa...

Vad mysigt ni har det! I kväll är det julkortssrkiveri som gäller, lite sent men så blir det ibland. Lussebulalr fixades i helgen, i veckan är det dags för pepparkakor och kanelhjärtan och havreflarn. Jag som inte ens är överdrivet förtjust i att baka. . .

Lina Gardelid sa...

Nu är det jul-lotteri hos Lina på Gården! Välkommen att delta!

Samtidigt önskar jag en RIKTIGT GOD JUL!!

Kram
/Lina

Linneagården sa...

Så mysigt med en liten gran & fin var den!
Dina väggord där bakom är så snyggt..
Ha det bra.

"M" sa...

Så söt gran med levande ljus....kram

Dorthe ♥ sa...

Din lilla gran är UNDERBAR!
See you Honey!

Hugs from me
Dorthe

Inre Harmoni sa...

Vilken underbar Blogg. Är så glad att jag hittade hit.

Kommer tillbaka!

God jul & Gott nytt år:

Mvh Jessica

Hem och Lycka sa...

Ajdå, otur med bilen, synd just den dagen! Men jag fnissar lite åt ditt temperament ;-)Blev ju jättefint med den lilla granen! Jag länkar till dig nu, hoppas att det är ok, annars får du säga till! kram

Solsjö - Under en vind sa...

Tittar inom och önskar dig en RIKTIGT GOD och MYSIG JUL!!! Vi ses! Julkramen!

Dorthe ♥ sa...

Önskar dig en riktigt GOD JUL!

Kram
Dorthe

Amoroso sa...

Mysig gran! Känner igen mig i din berättelse. Bilar är en never ending story.. :-) God jul och tack för en fin blogg!

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Vill bara önska en av mina favoriter en riktigt God Jul !
Det var ett tag sedan ..
jag hoppas du inte ligger förkyld efter ditt ofrivilliga dopp !?!
Eller håller du på och brottas med din lilla gran månne ??
Hur som haver ...
En kul och fridfull jul på dej !
Julkramar/Lotta