Leta i den här bloggen

Sidor

fredag 12 oktober 2007

The English corner

Lite nyare bilder. Här är trappan som leder ner till källaren, eller markplan är det väl egentligen, eftersom vi bor i en souterrängvilla. Gissa hur trappan såg ut innan den målades? DING, DING, DING!!! That's right, ladies and gentlemen!! F U R U :-( Tavlorna ni ser skymta är ett par antika saker. Föreställer gamla skepp, men ramarna var målade i någon grön färg, så jag tänkte att de skulle bli vita (ja, jag vet...priset för dem sjunker direkt om man går och fipplar med ramar och dy. But guess what...I don't care!). Men efter renovering av fyra rum non-stop, gick musten ur oss och vi har bara grundmålat dem. Vi har inte ens hängt upp dem...de har stått där på den lilla kanten i över ett år nu. Gallret ni ser till höger om bilden är ett s k kompostgaller. Lillsnuttan, busfröet, terroristen a k a Wilma gör så att man får ta in saker man inte skulle ha drömt om att inreda med för några månader sedan! Vi måste hejda hennes framfart och då är det galler som gäller. Men som den smarta hund hon är, har hon kommit på att gå ner ett steg på trappan och sen åla sig igenom spjälorna och Voíla! hon är inne i v-rummet!!. Tog ett tag innan vi fattade hur hon gjorde det ;-) Trodde hon hade tagit Red Bull och fått viiiingar ;-)

En något ljusare bild på fåtöljen. Inga julattiraljer denna gång ;-) Däremot orkade jag inte ta bort skivorna som ligger huller om buller under vagnen. Det får ni på köpet ;-)
Cs schackspel, madonnaljus, lite stenar och en gammal telefon som faktiskt funkar.

Och en antik, gammal motorcykel. Detta var sambons lite mer maskulina hörna. Någon gång kanske jag får göra om allt och bara ha vita saker där...cross my fingers!
Ha det så bra i höstrusket!

10 kommentarer:

Sånt är Livet sa...

Fint med vitt räcke vad för slags färg använde ni ? måste ju tåla en del på ett räcke ,/Lisbeth

Nilla sa...

Jättefint! Känner igen det där med att man inte orkar mer =) Tills man en dag plötsligt bestämmer sig för att nu sjutton gör jag det!

Trevlig helg!
Kram Nilla

Dorthe ♥ sa...

Trevlig helg Vännen!
Kram

Anonym sa...

Oj så mycket fint du visar...älskar er vackra öppna spis...så fin...fint hem.
Mvh "M" Hjärtan på tråd

Handplockat sa...

fint

ha en go helg

Anonym sa...

wow..vilket hus du har. Vilken utsikt och vilket ljusflöde. Världens snyggaste öppna spis också. Snacka om drömhus!

Tonje sa...

for ett vakkert hjem du har=) Masse nydelige bilder og masse inspirasjon. Jeg har reklamert for din side i min blogg,håper det går bra=)

Anonym sa...

Ditt hem är bara så underbart!!
Phu, visst är det påfrestande att renovera och ibland behöver man pauser, tills att man känner att man inte orkar gå och titta på det som är kvar och får sig ett nytt ryck! Men det är kul att få bestämma så mkt själv från början!
Ha en go dag! Kram petra

Anonym sa...

Gud vad vacker öppen spis ni har! Blir riktigt avundsjuk! :)

Snäckornas sjö sa...

Hejsan på er!

Tack för era snälla ord, trots att det inte var en vit hörna jag visade ;-)

Lisbeth: vi använde faktiskt färg som blev över efter att vi hade målat lister, foder och socklar. Det är nog ingen hållbar färg, men vi ska väl måla om den nån gång i framtiden (när vi får tid och ork). Den duger för nu!
Tonje: självklart går det bra!