Leta i den här bloggen

Sidor

onsdag 19 september 2007

La cuisine

Ok, här kommer vårt kök som blev klart i maj. Eller klart och klart...det fattas lite lister och klinkerplattorna framför vedspisen ska bytas ut mot likadana som vi har i hallen. Några sladdar ligger framme och skräpar, men det ska vi försöka fixa i höst. Här är min tupp igen. Den satt på en stubbe egentligen, men jag ryckte upp den (och halva stubben) och bar in den i köket. Den vaktar tomten och håller mig sällskap när jag lagar mat ;-)

Här är favoritskåpet som vi köpte på loppis i somras. Den var målad i en ful, gul färg, men det åtgärdade vi snabbt med vit färg. Sladden ska gömmas på något vis, hur vet vi inte ännu.
Här med lamporna lysande. Någon har satt in el i skåpet efteråt. Men enligt ägarna till loppisen är skåpet från början av 1900-talet, så någon el fanns inte i skåpet då. Stör inte mig, tycker om det mjuka ljuset på kvällarna.

Och här från andra hållet.


Här ser vi matbordet och en av tre utgångar vi har till altanen, eller soldäcket som vi kallar det.

Matbordet från en annan vinkel.

Och detta ser man när man kommer in i köket.

Hyllan i köket gillar jag skarpt. Ska snart byta ut sakerna på hyllorna, har ledsnat lite. Vet dock ej vad det ska bli, men det är ju halva glädjen, att planera och prova olika kombinationer.

Hyllan igen och byrån som är antik och slukar en massa. Gammal och nött, men vacker i mina ögon.


En micro och varmluftsugn inbyggda i väggen. Mycket praktiskt och höjden gör att man slipper tunga lyft. Vedspisen eldas det mycket i, bara för att det är mysigt och även när strömmen går.

Från en annan vinkel.

Kaklet ovanför vedspisen och diskbänken köpte vi från Gysinge byggnadsvård. Hade velat haft det länge och äntligen gick min önskan i uppfyllelse.

Diskbänk med plåtburkar, perfekta för att förvara saker i. Fleur de Lys som jag stämplade dit.


Taget på lite håll.

Och nu är vi där vi började. Den vaktande tuppen ;-)


End of tour, Elvis has left the building. Over and out!

14 kommentarer:

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Vilket vackert kök du har ! Skåpet är ju helt underbart , som du oxå säger fint med ljuset inifrån , det kan man väl unna det ;o) Gillar hur ni fått till det med ugn och micro , jättesnyggt ! Jättefin blogg har du oxå !!
Kram Lotta

Solsjö - Under en vind sa...

Vilket fint kök ni har! Jag fick titta länge på nbilderna för att hinna kika in alla mysiga detaljer! Den lilla hyllan finns hos mig också.....Det ser så behagligt ut! Ha en bra dag! Kram!

Lallis sa...

Otroligt vackert kök!
Vad kul att få se.
Och kul att hitta in hit till dig. Jag kommer säkert tillbaka flera gånger.
Mvh Lallis

.:Klara:. sa...

Vilket otroligt vackert kök du har skapat! Det där stora skåpet är ett riktigt vill-ha-objekt. Tyvärr får jag inte plats med lösa skåp i mitt kök. Kåken är byggd 1979 o då var det avlånga kök som gällde. Lämnar inte mycket utrymme att personifiera det precis. Men nytt är det, blev klart till midsommar och jag är överlycklig. Kika in om du har tid och lust. Tack för titten! Hösthälsning, Klara

johanna sa...

men guud vilket mysigt kök ni har!!Verkligen jättefint.
kraam

Dorthe ♥ sa...

Suck...ja här finns ju inte én enda liten sak jag vill ha....Jag vill ha ALLT! Som vanligt visar du massor med underbara bilder vännen. ( Paket på väg till dig).
Kram
Dorthe

Anonym sa...

Ser att du lyckades med ditt luffarslöjdsprojekt!

.:Klara:. sa...

Nänä, nu ska möblerna först slitas in så de blir snygga! Ser alldeles för nya ut. Men ok, kan du vänta en 50 år si så där så kanske det finns en öppning... ;)
Ha det bäst!

Ardisia sa...

Hej, hittade till dig via "En doft av Danmark", hon tycker att du visar mycket vackert. Och det stämmer ju! Vilket underbart kök du har :O Jag blev mållös, så himla fina detaljer och ting! Grattis!
Jag kommer att länka till dig, hoppas det är ok!

Kram!

NICOLINAS BONING sa...

WOW,vilket kök!!!
Skönt att det inte bara är hos oss som inte allt är färdigt efter renoveringen;-)
Skåpet är jättefint,och det är ju bara ett stort + att nån har satt in el i det:-)
Kram/Birgitta

Anonym sa...

Du har absolut det vackraste hem jag någonsin sett! Grattis

Maria sa...

Åh vilket mysigt kök du har!

Hem och Lycka sa...

Vilken härlig blogg du har, vilken tur att jag fann dig! Otroligt vackert kök!! kram

Anonym sa...

Har just hittat in i din mysiga lya. Tror jag kommer att trivas här.